VIDEO Legendaarsel noorteturniiril läks jõhkraks kakluseks, üks mängija lõpetas haiglas

Postimees Sport
Copy
Massikaklus Gothia Cupil.
Massikaklus Gothia Cupil. Foto: Ekraanitõmmis

Rootsis Göteborgis peetaval noorte jalgpalliturniiril diskvalifitseeriti massikakluse tõttu Götaholmi ja Morelos Atletico Reali meeskonnad.

U18 vanuseklassi turniiril osalenud meeskonnad kaklesid sedavõrd tõsiselt, et üks mängija viidi haiglasse. «Talle tehti seitse õmblust pea tagaosasse, kuid suures pildis on temaga kõik korras,» lausus Mehhiko klubi Morelosi esindaja Rootsi meediale.

Ebasportliku käitumise tõttu eemaldati mõlemad tiimid turniirilt. Morelos polnud otsusega päri. Nad leppinuks küll automaatse 0:3 kaotusega, ent mitte diskvalifitseerimisega.

«Oleme väga pettunud, sest reisisime siia nii kaugelt. Enamik mängijaid tulevad perekondadest, kus rahaline seis on keeruline. Nad on turniiri nimel säästnud terve aasta ning seda väga oodanud. Lisaks on hirmus, et üks mängija lõpetas haiglas,» lausus Morelosi peatreener Gianni Walberg.

Rootsi võistkonna Götaholmi hinnangul alustasid kaklust mehhiklased, kes mängisid agressiivselt ning tegid rohkelt vigu. Morelosi peatreeneril on teine nägemus. «Vastased olid hoopis agressiivsed. Lõpuks jooksid pealtvaatajad väljakule ja hakkasid kaklema. Tundub, et ühtegi turvameest seal ei olnud,» lausus ta.

Gothia Cup on legendaarne noorteturniir, mida peetakse juba 1975. aastast ning kus mängib eri vanuseklassides kokku 1700 võistkonda. Noorena on Gothia Cupil mänginud sellised nimed nagu Emmanuel Adebayor, Xabi Alonso, Zlatan Ibrahimović, Andrea Pirlo ja Alan Shearer.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles