{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas võita mehe südant, kes on elus haiget saanud?

foto: unsplash / Sander Weeteeling      Me kaldume sageli a...

foto: unsplash / Sander Weeteeling

 

 

 Me kaldume sageli arvama, et mehed ei kannata nii palju peale lahku minemist. Tegelikult see nii ei ole. Nad tahavad näidata teistele, et on tugevad ja piisavalt mehed, et saavad oma eraeluga ise hakkama ning varjavad selle tõttu oma tõelisi tundeid ja hinges toimuvat. See võib muutuda probleemiks aga siis, kui peaks tekkima uus suhe. 

Selleks, et võita mehe südant, kes on kannatada saanud, on vaja palju kannatlikkust ja mõningaid teadmisi meeste psühholoogiast. Võib juhtuda, et mees hakkab suhtlema valimatult erinevate naistega või siis vastupidi, peale luhta läinud suhet, valib edaspidi üksinduse, et ennast ja oma südant kaitsta. Et sellise mehe südant võita, tuleb olla väga kannatlik. Kuidas mõista tema käitumist ja hoiakut? 


Kuidas käitub mees, kes on armastuses haiget saanud? 

Kõik mehed, kelle südamele ja tunnetele on haiget tehtud, ei reageeri samamoodi. Kõik sõltub nende isiksusest, elukogemustest ja südamevalust. Mõned mehed sulguvad iseendasse ega taha oma tunnetest rääkida. Selline mees ehitab enda ümber müürid, et ennast kaitsta ning hoida end võimalike pettumuste eest. 

Peale seda, kui ta on haiget saanud, võtab mees sisse kaitsepositsiooni teiste suhtes. Tal on raske uuesti kedagi usaldada. Eriti juhul, kui teda pettis naine, keda ta armastas ja kellest ta pidi lahku minema. Ta võib muutuda küüniliseks, rääkides armastusest ning skeptiliseks, kui rääkida talle teiste kavatsustest. Emotsionaalne haav tekitab ebareaalse hirmu uue suhte ees. Mees kardab uuesti läbi elada seda valu, mida ta minevikus pidi üle elama. Selle tõttu ei pinguta ta enam, et investeerida emotsionaalselt. Ta võib tunda end palju paremini, vältides intiimsuhteid ning keskendudes rohkem iseendale. 

Minevikus läbielatud valu ja selle tagajärjel tekkinud hingehaav võib muutuda ka vihaks selle inimese vastu, kes talle haiget tegi. 

 

 


Kuidas tunda ära meest, kes on minevikus haiget saanud? 

 

1. Ta on eemalolev

Ta on kogu aeg valvel. Tal on raske oma tundeid väljendada ja rääkida sellest, mis tal südamel on. Ta võib tunduda eemalolev või reserveeritud, kui tal tuleb rääkida oma isiklikest tunnetest. Peale seda, mis ta on pidanud läbi elama, kardab ta üle kõige, et peab taas seda emotsionaalset valu tundma. Seega ehitab ta enda ümber kaitsebarjääri. Vahemaa aitab tal kõige paremini ennast kontrollida, kontrollida oma emotsioone ning hoida end uute pettumuste eest. 

Ta vajab palju aega, et tunda end taas paremini ja peab selle jaoks  olema üksi. Seega, isegi, kui ta tunneb sinu vastu midagi, ei näita ta sulle mitte midagi välja.

 

2. Ta on umbusklik ja ükskõikne

Kui inimesel on selja taga suhe, mis valmistas talle pettumust ja tegi talle haiget, tahab ta tunda end turvaliselt. Kui ta tundeid on reedetud, kardab ta uuesti haiget saada ja elada üle uut pettumust. See aga muudab teda veelgi umbusklikumaks. Ta ei usu enam sellesse, et naised võivad olla siirad ega usalda kedagi, kartusest, et tema tundeid taas riivatakse. 

Haiget saanud mees näeb kõiki suhteid negatiivses valguses. Ta on kaitsepositsioonil ja teeb kõik, et hoida end võimaliku sentimentaalse valu eest. Näidates välja oma umbusku kõikide naiste suhtes, hoiab ja kaitseb ta oma südant ja tundeid, näidates välja ükskõiksust. Ta vajab aega, et ravida oma südamehaavu. Selle aja jooksul ei usu ta ühtegi naist ega nende kavastsusi.


3. Ta ei usalda enam kedagi

Iga suhte alus on usaldus. Kui aga inimene on haiget saanud, on normaalne, et usaldus on kadunud mitte ainult selle inimese vastu, kes valu põhjustas vaid ka kõikide teiste naiste vastu. Alateadvuslikult teeb mees kõik, et rikkuda oma võimalikud uued suhted ära, kartusest taas haiget saada. Ta ei usu enam naiste siirusesse. Südamevalu võib jätta suuri emotsionaalseid haavu inimese hinge.

See võib olla ka viis, kuidas end kõige paremini kaitsta. Mees, kes kardab uuesti haiget saada,  tahab end hoida halbade üllatuste eest, nähes juba ette kõiki probleeme, mis tekkida võivad. 

 

 

 


4. Ta on madala enesekindlusega

Ta ei usalda oma võimalikku uut kaaslast ega iseennast. Emotsionaalne haav võib puudutada mehe enesekindlust. Kui mehel on seljataga suhe, mis tegi talle haiget või valmistas pettumust, võib see mõjutada tema arvamust iseendast, tekitades arusaama nagu ei olekski ta väärt armastust. 

Ta hakkab mõtlema rohkem selle üle, mida ta üldse väärt on ja muutuda enda suhtes liiga kriitiliseks. Tal võivad tekkida negatiivsed uskumused iseendast, ta võib hakata kahtlema oma võimetes. Kui mees on haiget saanud oma eelmises suhtes, võib ta ennast kogu aeg võrrelda selle negatiivse kogemusega. Ta võib hakata mõtlema, kas ta on võimeline üldse kunagi leidma inimest, kes võiks teda armastada, kas ta on võimeline looma normaalset suhet ja see mõjutab suurel määral tema enesekindlust. Lisaks võib minevikus aset leidnud pettumus põhjustada hirmu tõrjutuse ees. 


5. Ta ei usu enam armastusse

Ilmselt ei üllata see kedagi. Kui mees on armastuses haiget saanud, ei usu ta enam armastusse. Eriti juhul, kui tema tunded olid siirad ja ta oli armunud. Seda suurem on pettumus, mida ta tunneb. Mees võib muutuda küüniliseks ja pessimistlikuks, uskudes, et igas suhtes tuleb ette pettumusi ja reetmist. See kehtib ka petta saanud naiste kohta. 

Tal võib tekkida tunne, et armastus panebki kannatama, tekitades valu. Ta lepib sellega, et tema elus see nii ongi ja sinna pole midagi parata, ta ei usu enam muinasjuttudesse ja leiab, et kõik on kokkuvõttes üks suur illusioon. 


6. Ta ei taha end siduda

Me ei saa seda ette heita inimesele, kelle tundeid on reedetud, et ta ei taha end uuesti siduda. Ta hakkab eelistama juhusuhteid, pealiskaudseid suhteid, mis ei pane teda läbi elama seda valu. Minevikuvalu teeb talle ikka veel haiget. Ta ei taha end enam siduda kellegagi, ta ei taha jagada oma elu, ta ei ole valmis järeleandmisi tegema ega loobuda oma iseseisvusest. 


7. Ta on ennasthävitava käitumisega

Teine märk, mis aitab ära tunda meest, kes on haiget saanud, on ennasthävitav käitumine. Võib juhtuda, et tema uus kaaslane on hooliv ja armastav aga mehel on raske oma minevikust lahti lasta ja sellepärast ei suuda ta uskuda seda õnne, mis talle osaks langeb. Mõnede meeste puhul võib see võtta palju dramaatilisema suuna. Selline mees võib hakata liigselt alkoholi tarbima, mängima hasartmänge, hoidma ennast teistest eemale, kasutama narkootikume jne. See on üks võimalustest, kuidas unustada seda, mis talle minevikus osaks sai. 

Ennasthävitava käitumise taga võivad olla emotsionaalsed haavad, mis põhjustavad ikka veel tugevat valu. Mees võib arvata, et ta ei ole õnne väärt. Ta on piiratud mõtlemisega, olles veendunud, et nagunii lõppeb kõik halvasti ja ta pole midagi väärt. Ennasthävitav käitumine aitab tal oma valu unustada. 



Kuidas võita mehe südant, kes on haiget saanud? 

1. Ole kannatlik

Selleks, et võita mehe südant, kes on elus kannatada saanud ja kes ei taha enam seda uuesti läbi elada, pead sa olema armastus ise, näitama välja toetust ja kaastunnet. Kohtle teda austuse ja headusega. Ole tähelepanelik tema vajaduste suhtes ning näita talle, et sa oled valmis järeleandmisi tegema selleks, et teie suhe toimiks. 

Emotsionaalsetest haavadest tervenemine võtab palju aega. Ära kiirusta liiga palju ja ära sunni oma kaaslast mugavustsoonist välja tulema liiga kiiresti. Austa tema rütmi ja ole kannatlik.

 

 

 

 

2. Taasta tema usaldus armastusse

Usaldus on iga suhte alus. Tõesta talle, et sa oled usaldusväärne, jäädes ausaks, pidades kinni oma lubadustest ning olles olemas, kui ta sind vajab. Väldi selliseid hoiakuid, mis võivad tekitada kahtlusi või hirmu. Et mees õpiks uuesti armastusse uskuma, pead sa näitama talle erinevust. Ütle talle, et kõik suhted on erinevad ja kõik sõltub teist endist. Pane mees ennast nägema, kui naist, kes taastab tema usu armastusse.

 

3. Tee temast oma kangelane

Mehed tahavad, et neid väärtustatakse ja armastatakse. See kõditab natuke nende ego ja aitab tõsta mingil määral enesekindlust. Toeta meest kõikides ettevõtmistes, näita talle, et sa usud temasse ja tema potentsiaali. Igapäevases elus näita talle, et ta on vajalik ja isegi hädavajalik. Anna talle mõista, et sa teda vajad.

 

4. Loo hingeline suhe

Suhtlemine on väga vajalik selleks, et luua tugevat suhet. Julgusta oma partnerit oma tundeid, muresid ja rõõme sinuga jagama. Näita talle, et sa oled valmis teda ära kuulama ilma, et sa teda hukka mõistaksid ja et sa oled valmis mõistma seda, mis teda rahutuks teeb. Enne armusuhte loomist, pead sa olema tema sõber. Mida üksmeelsem teie suhe on, mida lähedasemad te hingeliselt olete, seda tugevam teie suhe on. 

 

5. Väljenda oma tundeid

Et kannatada saanud mees võiks end uuesti siduda, peab ta tundma end armastatuna. Seega räägi talle oma tunnetest, see rahustab teda. Tundes ennast armastatuna ja olulisena sinu silmis, aitab see tal valvsust vähendada. Aja jooksul (selleks läheb vaja palju kannatlikkust ja armastust), märkad sa, et ta ei ole enam nii umbusaldav armastuse suhtes. 

 

6. Ole siiras

Ära teeskle tundeid, mida sul ei ole. Ole tema vastu aus, see on ainus viis, et teie suhe toimiks ja võiks jätkuda. Jäädes ausaks ja siiraks, aitad sa tal unustada emotsionaalse valu, mis talle minevikus osaks sai. 

 

7. Ole tema usaldusisik

Anna talle mõista, et ta võib sinu peale kindel olla igas olukorras. Toeta teda, kui tal on rasked ajad. Näita talle, et sa toetad teda ilma ainsagi tingimuseta. Rahusta teda ja ole valmis teda ära kuulama. Ole see, kellele ta helistab, kui tal on vaja rääkida midagi oma südame pealt ära.

 

8. Too ta ellu positiivseid muutuseid

Hoolitse, et su kaaslane tunneks end turvaliselt ja kindlalt sinuga. Väldi käitumishoiakut, mis võiks avada tema vanu hingehaavu.  Ole tähelepanelik, armastav ja austav tema vastu, nii et ta kaotaks kogu umbusu ja valvsuse sinu vastu. Loo talle turvaline keskkond. Sinu roll on väga tähtis ja kindlasti mitte kerge aga sellest sõltub sinu enda tulevik. Ole nii kannatlik, kui võimalik ja tee nii, et teie suhtes tunneks end hästi ja turvaliselt ning oleks õnnelik.






 

 



Kommentaare ei ole