Kui Läti (pildil horisontaalses asendis nende hokimees) jaoks saab mulluse vägitüki ehk pronksmedali kordamine olema väga keeruline katsumus, siis rootslased on artikli autori arvates suurimad favoriidid MM-kullale.

Foto: Roman Koksarov / AP/Scanpix
Jäähoki
10. mai 2024, 10:03

Litter pannakse liuglema juba täna!

Jäähoki MM | Kas superkaitsjad viivad Rootsi kullale ja mida suudab pronksipohmellis Läti?

Tšehhimaa võõrustab üheksa-aastase pausi järel taas jäähoki MM-turniiri ning kohalike fännide ootused on muidugi kõige kõrgemad. Paraku pole tšehhid sisuliselt terve igaviku maailmameistriks tulnud ega tule nüüdki.

Iga suurturniiri eel on kombeks pikalt ja detailselt lahata, kes on favoriidid, kes peavad meeletult võitlema, et n-ö vee peal püsida, kes on must hobune ja nii edasi. Neid lugusid on tore lugeda ja nende üle mõtiskleda, aga nii pikalt ma heietada ei kavatse.

Jäähokimaailma tipus on lood ju olnud kogu aeg sellised, et favoriitide punt on pidevalt sama. Aga huvitav on just see teekond, kuidas üks või teine selle lühikese ja karmi turniiri jooksul lõpuks tippu jõuab ning kuidas need suured ükshaaval ära pudenema hakkavad. Ja veelgi ägedam – kui sünnivad suurüllatused, nagu mullune lätlaste pronksivõit.

Superstaarid on seekord hoopis kaitsjad

Edasi lugemiseks: