Reklaam sulgub sekundi pärast

Meedia: Kaunase Žalgirisega on liitumas oma Euroliiga debüüthooajal säranud tagamängija

Sylvain Francisco
Sylvain Francisco — FOTO: Scanpix

BasketNewsi allikate sõnul on üks muljetavaldavamaid Euroliiga uustulnukaid Sylvain Francisco jõudmas kaheaastase lepingu sõlmimisele Kaunase Žalgirisega.

26-aastane prantslane liitus Euroliigas ja Saksamaa kõrgliigas mängiva Müncheni Bayerniga kaheaastase lepinguga eelmisel suvel, kuid tema lepingus on väljaostuklausel. 

Francisco viskas oma debüüthooajal Euroliigas keskmiselt 19 minutiga 10,6 punkti (2P 43,1%, 3P 35,4%), võttis 1,7 lauapalli ja andis 3,2 korvisöötu mängu kohta.

186 cm pikkune tagamängija oli Euroliiga mängijate seas, kes mängisid vähem kui 20 minutit mängu kohta, punktide viskamise arvestuses kolmandal kohal, jäädes alla vaid Johnathan Motleyle (11,8) ja Willy Hernangomezile (11,1).

Francisco viskas Saksamaa korvpalliliigas 19 minutiga keskmiselt 12,7 punkti (57,5% 2P, 38,4% 3P), võttis 1,8 lauapalli ja andis 3,5 korvisöötu mängu kohta.

Enne Euroliiga karjääri mängis ta legendaarse Vassilis Spanoulise käe all Peristeri meeskonnas. Lisaks on ta kandnud Manresa, Chorale Roanne, Paris Basketballi ja Metropolitans 92 särki.