Otsenoppeid Lõuna-Eesti talgupaikadest

Mati Määrits
, reporter
Uuendatud 5. mai 2024, 10:10
Copy
Valgemetsas vuras talgulistest mööda kaubarong, mille koosseisu kuuluvas vagunis oli näha luksuslikke autosid.
Valgemetsas vuras talgulistest mööda kaubarong, mille koosseisu kuuluvas vagunis oli näha luksuslikke autosid. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

Kõikidele talgujuhtidele helistasid laupäeval Teeme Ära talgutoimkonna esindajad, tundes huvi nii osalejate arvu kui ka iseäralike seikade vastu. Nüüdseks on teada tulemused.

Põlvamaal toimus 28 talgut 819 osalejaga (protsent rahvaarvust 3,4), Valgamaal 32 talgut 593 osalejaga (2,1%) ning Võrumaal 45 talgut 1211 osalejaga (3,5%).  Kõige aktiivsemad olid sedapuhku saarlased, kelle puhul oli osalusprotsent lausa 5,8. Järgnesid läänlased 5,1 protsendiga.

Vanim talguline oli 96-aastane proua Hilja, kes tuli kodust välja Muhu saarel ja kinnitas, et talgud on elustiil. Ühel talgul oli laps puu otsast alla kukkunud, aga õnneks õnnelikult. Talgulised märkasid mitmel pool kevadiselt uniseid nastikuid ja ka rästikuid ning  manitsesid kõiki inimesi ettevaatlikkusele. Mitmel pool rajati elurikkaid õppeaedu ning korrastati veekogude kaldaid, samuti veeohutuse stende. Veekogudest õngitseti välja vana mööblit, isegi mitu diivanit, kuid tervikuna oli prügi leida varasemast vähem. Pakuti erinevaid kultuurielamusi, kõige rohkem kõlas lõõtsamängu, talgustaabis ka torupill.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles