Kaupmees meenutab hulle aegu: relvastatud töötajad, mafioosnikud ja filmilikud vargused

Autor: Gregor Alaküla • 4. mai 2024
Ainult tellijale
Jaga lugu
“Äri Eestimaal” käis külas Kiviõli Kaubahoovis ning uuris juhatajalt Andrus Talsilt ja raamatupidaja Kaja Kreismanilt, mis on nende unikaalse ettevõtte edu taga.
Autor: Andras Kralla

See oli üks tüütu aeg, kui varastati, sest kunagi ei teadnud, millal peab öösel üles ärkama ja minema kauplusesse asju klaarima, meenutab Kiviõli Kaubahoovi juhataja Andrus Talsi 90ndaid.

Üks kurioossematest lugudest puudutab aga vargust kohalikust kullapoest, mis toimus enam kui kümnendi jagu hiljem.

Seotud lood

„Uksest sõideti autoga lihtsalt hooga sisse, nii et uksed lendasid kahte lehte,“ meenutas Talsi. Vargad viisid kaasa maa külge kinnitatud seifi ning nende saagiks langes ligi miljoni krooni väärtuses kaupa.

Ettevõttega algusest peale seotud olnud raamatupidaja Kaja Kreismani sõnul juhtum aga lahendust ei saanud. „Seesama auto, millega seif välja viidi, pandi siinsamas tuhamäe all põlema ja vargaid kunagi kätte ei saadudki,“ meenutas Kreisman.

„Pärast seda panime majale tavalised uksed ja ette suured kivijurakad, et ei saaks enam hooga meie majja sisse sõita autoga,“ võttis Talsi kokku juhtumi õppetunnid, sest hoone, kus kullapood asus, kuulus talle.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!