Kim Jong-un

Foto: Mick Tsikas/AP/Scanpix
Saund
4. mai 2024, 16:25

MIDA VÄRKI? TikTokis lööb noorte seas laineid Kim Jong-uni propagandahitt (43)

Kui Põhja-Korea diktaator Kim Jong-un kaks nädalat tagasi enda kohta käiva uue propagandast pakatava laulu riigis eetrisse lubas, ei oleks ta osanud küll ilmselt arvata, et see ka Lääne noortele peale läheb.

TikToki noored kasutajad üle terve maailma nimetavad koreakeelset lugu „Sõbralik isa“ lausa suuremaks bängeriks kui popikuninganna Taylor Swifti lood. „Taylor Swift ei oleks ilmselt uskunud, et see hitt tema uut albumit varjutab,“ naljatleb üks Kimi loo fänn TikTokis. Teine lisab: „See lugu peaks Grammy saama.“

Veel kiidavad noored, et laul jääb lihtsasti kummitama ja on kaasahaarav. Propagandistliku laulu järgi tantsitakse ja tehakse naljameeme. Mõni TikToki kasutaja avaldab lausa pahameelt, et laulu Spotifys pole.

@lawfulexpat

♬ original sound - The News Movement

Mida ütlevad aga „Sõbraliku isa“ sõnad? „Laulame Kim Jong-uni auks, ta on suurepärane juht. Kiitleme tema nimega, ta on meie sõbralik isa. Inimesed usuvad ja järgivad üheskoos sõbralikku isa. Armastame Kim Jong-uni, meie sõbralikku isa.“

Põhja-Korea propagandamasina hiljutine üllitis „Sõbralik isa“ on üks tuhandetest sealsetest hittidest, mis riigijuhti ülistavad. Laulu viis ei erine BBC hinnangul teistest rütmikatest ja meeldejäävatest Lääne hittidest, mistõttu see ka TikTokis lumepallina veerema läks.