"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Üle 40 kaebuse kahe kuu jooksul. Tarbijakaitse: ülisoodne reisipakett võiks teha ettevaatlikuks (0)
04. mai 2024
Tarbijakaitseamet juhib tähelepanu ohumärkidele, et reis ei pruugi minna plaanitult. Kuvatõmmis

Kellele meist ei meeldiks reisida uskumatult soodsa hinnaga, ent tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet hoiatab, et just ülisoodne reisipaketi maksumus võiks teha kliendi ettevaatlikuks. Enne reisifirma pakkumise vastuvõtmist tasub uurida firma tausta.

Viimase kahe kuu jooksul on tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet (TTJA) saanud reisikorraldaja Kon Tiki Reisid OÜ kohta üle 40 kaebuse, kuna ostetud reis tühistati, kuid ei tagastatud klientidele viivitamatult reisiraha. Nüüdseks on vaidlused lahenemas, ent amet paneb reisijaile südamele alati reisi ostes teha teenuse pakkuja kohta taustauuring. “Reisija vaatab ja kontrollib, kas see, kes pakettreisi korraldab, omab tagatist ja on esitanud majandustegevusregistrile majandustegevusteate. Üks ohumärk on, kui pakettreisi pakkumisest ei nähtu, kes seda korraldab, samuti on ohumärk, kui pakettreisi pakkumine on üldine, puudulik või hind liiga hea, et olla tõsi,” ütles TTJA  ettevõtluse osakonna jurist-valdkonnajuht turismi teemadel Merli Siitan. 

Majandustegevusregistri andmetel on Kon Tiki puhul loetletud nõuded täidetud. Büroo esindaja sõnul põhjustas viivituse maksetega nende partner. “Märtsis oli palju streike Lufthansa lendudega ja selle tõttu muutusid ka meie kahe Dominikaani reisi kuupäevad ja osale inimestele uued kuupäevad ei sobinud. Sellisel juhul on meil kohustus reisijatele kogu reisiraha tagastada 14 päeva jooksul. Meie saame raha tagasi lennufirmalt, aga et oli palju streike ja üldse segadust, siis reisiraha tagastamine on viibinud ka meile,” rääkis Kon Tiki Reisid OÜ juhataja Kristine Hammerberg. 

Hammerberg kinnitab, et viimased reisirahatagastused toimuvad hiljemalt esmaspäeval. Kõige sagedasemad pakettreisiteemalised tarbijate kaebused puudutavadki lennu tühistamist, hilinemist, aga ka seda, et majutusteenus ei vasta lubatule. 

“Näiteks kui räägime olukorrast, kus lubati viietärnihotelli, reisija ise hindab seda kolmetärnihotelliks, siis reisil olles on reisikorraldajal võimalus selle kaebusega tegeleda ja vastata või pakkuda asendushotelli ja jõutakse juba reisil olles kokkuleppele. Kui asi reisil olles lahendust ei leia, siis pärast reisi tuleks uuesti esitada kirjalik kaebus reisikorraldajale. Kui reisikorraldaja ei vasta või endiselt kokkuleppele ei jõuta, siis juba avaldus tarbijavaidluste komisjonile,” ütles Siitan.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid