Suri Bob Dylani ihufotograaf

Kultuuritoimetus
Copy
Üks Daniel Krameri tuntumaid fotosid on Bob Dylani albumi «Bringing It All Back Home» kaanepilt.
Üks Daniel Krameri tuntumaid fotosid on Bob Dylani albumi «Bringing It All Back Home» kaanepilt. Foto: Albumi Kaanepilt

Suri Bob Dylani ihufotograaf Daniel Kramer, kes jäädvustas nii Dylani albumite kaanepilte kui ka oli Dylani tuurifotograaf 1960. aastatel, suri 91-aastaselt, vahendab Rolling Stone. Teiste seas jäädvustas Kramer näiteks albumi «Bringing It All Back Home» kaanepildi.

Daniel Kramer tegi Dylanist silmapaistvalt intiimseid fotosid ajal, kui Dylanist sai rokkstaar. 

Kramer oli vabakutseline fotograaf, kes õppis Diane Abuse ja Philippe Halsmani käe all ega teadnud, kes Dylan on, kuni nägi teda 1964. aastal televisioonis esitamas lugu «The Lonesome Death of Hattie Carroll». Sellele järgnes kuus kuud palumist, sealhulgas loendamatul hulgal kõnesid ja kirju Dylani mänedžerile, et talle võimalus antaks. 

Lõpuks anti Kramerile 1964. aastal üks tund, et end tõestada, kuid lõpuks pildistas Kramer Bob Dylanit enam kui viis tundi, samal ajal kui laulja-laulukirjutaja kohvikus käis, lõunatas, malet mängis, puu otsa ronis, filme vaatas ja muude igapäevaste tegevustega end lõbustas.

Järgmised aasta aega töötas Daniel Kramer Bob Dylani mitteametliku ihufotograafina, kes pildistas muusikat nii kodus, stuudios, teel olles kui ka kontserdil. Tänasel päeval peetakse Krameri tehtud fotosid parimateks, mis Dylanist eales tehtud on. 

Pärast seda, kui Krameri ja Dylani teed lahku läksid, töötas Kramer aastaid vabakutselise fotograafina. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles