Rainer Saks Putin kohtus kunagise ihukaitsjaga, et võimuvertikaalis tasakaalu luua

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
Julgeolekuekspert Rainer Saks.
Julgeolekuekspert Rainer Saks. Foto: Sander Ilvest

Viimastel nädalatel on küll Ukraina rindel olnud väga tõsine vastasseis, kuid aktiivne võitlus toimub ka informatsioonirindel, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

Venemaa president Vladimir Putin korraldas eile kohtumise praeguse Tuula kuberneri Aleksei Djuminiga. Tegemist on Venemaa presidendi kunagise ihukaitsjaga, kes on olnud hiljem ka asekaitseminister. Selle kohtumise mõte on Moskva eliidi arvates ainult selles, et vahetada välja praegune kaitseminister Sergei Šoigu. 7. mail toimub presidendi uue ametiaja alguse tseremoonia ning ühtlasi oodatakse kas samal päeval või vahetult peale seda muudatusi valitsuse kooseisus. Pigem tuleb selle prognoosiga nõustuda. Igal juhul on Venemaa president pidanud vajalikuks asuda looma mingit uut tasakaalu oma võimuvertikaalis.

Tuula kuberner Djuminit võib pidada vähemalt Venemaa kontekstis võimekaks bürokraadiks. Teda on peetud ka üheks võimalikuks Venemaa presidendi järeltulijaks riigipea ametis. Venemaa poliitilise süsteemi loogika ja reaalsus muidugi on sellised, et mingit konkreetset ja poolametlikku favoriiti järglase kohal see süsteem juba iseenesest ei talu ning jutustusi kandidaatidest Venemaa presidendi ametikohale saab pidada ainult kuulujuttudeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles