"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Ebaseaduslikult ehitatud maja juures tekkis lammutamise pärast terav vastasseis (8)
29. aprill 2024
Mõtuse 25a ebaseaduslikult ehitatud maja. Kuvatõmmis

Esmaspäeval pidi algama Kristiine linnaossa ebaseaduslikult ehitatud hoone lammutamine. Hoone omanik aga Tallinna linna plaaniga ei leppinud ja tõkestas tee lammutusmasinatele. Kohale kutsuti nii mupo kui ka politsei kui ka puksiir.

Mõtuse 25a ebaseaduslikult rajataval hoonel puuduvad ehitamiseks vajalikud projekteerimistingimused ja ehitusluba. Kinnistu omanik on eiranud kõiki talle kahe aasta jooksul tehtud ettekirjutusi.

Tallinna linnaplaneerimise ametile esitati 21. aprillil 2022. aastal pöördumine seoses ehitusega Mõtuse 25a kinnistul. Samal kuul tegi amet seal paikvaatluse ning koostas ettekirjutuse ehitustööd kohe lõpetada. 2023. aasta mais selgus, et omanik on jätkanud ehitust hoolimata ameti ettekirjutusest ja ehitusloa puudumisest.

“On olemas ettekirjutus.”

“Kus? Kellel? Mis kuupäevast?” 

“Te olete saanud selle 23. oktoobrist 2023. aastast ja praegu on teil võimalus, te viite oma auto siit eest ära või puksiir hakkab tööd tegema,” ütles Tallinna linnaplaneerimise ameti osakonna juhataja Leevi Laever. 

Mõtuse 25a ebaseaduslikult rajataval hoonel puuduvad ehitamiseks vajalikud projekteerimistingimused ja ehitusluba. Kinnistu omanik on eiranud kõiki talle kahe aasta jooksul tehtud ettekirjutusi. 

“Nad isegi ei helistanud mulle, et hakkavad lammutama. Ma sain naabrilt juhuslikult teada, et nad otsustasid selle maja maha lammutada,” ütles Mõtuse 25a maa omanik Dradi Dessen De Solei Wissar. 

“Nende peamine seisukoht on see, et see on meie maa, me ehitame siia peale seda, mis me tahame. Tegemist on juba mitmeaastase looga, nimelt 2022. aasta kevadel avastati, et siia aadressile hakkab kerkima maja eeldatavasti. Elamu rajamiseks ei ole mingeid lube kunagi olnud ja linnaplaneerimise amet peatas tegevuse,” ütles Laever.

Lammutustööd kestavad kuni 17. maini ja lähevad maksma 16 104 eurot. See raha nõutakse sisse kinnistu omanikult.

Lammutustööd lähevad maksma 16 104 eurot ning see raha nõutakse sisse kinnistu omanikult.

Kommentaarid (8)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

paluks LV nimekirja avalikustamist
1. mai 2024 16:48
kus on veel ilma loata ehitised, rajatised ja nii ka Riigiametitelt üle Eesti - kus on veel , terviknimekiri ja lammutamise tähtajad määratud ning tulemused ? Lisa - kui ei ole lammutatud, millise tähtsa dokumendiga on vastutulek olnud ***Seadus peaks olema ju ühene kõikjal ?
keegi
1. mai 2024 07:10
Muidugi tuleb need imelikud püsti aetud monstrumid maha lammutada, naisterahvas mõtleb vist et elab ikka veel mingis eelmise sajandi nõukaajal.
Tähelepanek
30. apr. 2024 11:29
Mõni ajakirjanik võiks lisaks majalammutamise valgustamisele uurida üldse ka selle ehitamiseks kulutatud raha päritolu. Vähemalt mulle tundub, et ega seegi neil palju seaduslikum ole.
Minu Arvamus
30. apr. 2024 10:27
Kui mees on pärit Venemaalt, Valgevenest, Ukrainast, või veel mõnest . . . (endisest), kus pole vist vaja mingeid ehituslube ega projektide kinnitamist, siis on arusaadav, et ta ka siin arvas olevat sama.
Hämmi
30. apr. 2024 08:28
Mis asi see nüüd oli?
...
30. apr. 2024 01:19
Dradi Dessen De Solei Wissar ... mis nimi see veel on?
Ha, ha
30. apr. 2024 07:05
Ütle mis on su nimi ja ma ütlen kes sa oled!
MaSk
4. mai 2024 17:56
Enne oli ta Vjatšeslav vist

Seotud artiklid