"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
LISATUD VIDEO. Tänavu saavad uue ootekoja üle 300 Tallinna ühistranspordipeatuse (3)
29. aprill 2024
MUGAVAM. Uus ootekoda Vabaduse väljaku ääres. Foto: Tallinna Linnavalitsus

Sel aastal vahetatakse Tallinnas välja üle 300 ühistranspordipeatuse ootekoja. Esimene uue ootekoja prototüüp on paigaldatud juba Vabaduse väljaku peatusesse, et testida infoekraani sobivust ja vastupidavust Tallinna linnaruumis.

Abilinnapea Kristjan Järvan selgitas, et tänavu paigaldatakse ühistranspordipeatustesse 312 uut ootekoda, järgmise aasta plaanides on kuni 280 paviljoni vahetus.

„Uued ootekojad on senistega võrreldes mugavamad ja funktsionaalsemad. Nendes peatustes, kus on olemas püsivool, varustatakse paviljonid infoekraanidega, kus kuvatakse ühissõidukite reaalajas väljumisaegu ja ühistranspordialaseid teadaandeid. Samuti on neis selja- ja käetoega istepingid, mille järele on eelkõige eakamad sõitjad vajadust tundnud,“ lausus Järvan.

Tellitud on ka elektrivarustuse rajamise projekteerimistööd ühissõidukipeatustesse, et võimalikult paljud paviljonid saaks varustada elektrooniliste infoekraanidega.

Kommentaarid (3)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Kristjan
3. mai 2024 22:04
Ainult Tallinnas. Kuigi on ka teisi kohti. Tsirguliina, Tsooru, ,Karula ,Valtina. Ainult Tallinnas
Minna
1. mai 2024 19:24
Pink võiks ikka nö kõrgemal olla. Samas parem ikka kui sinise paviljoni pikk pink. See nagunii liiga madal kogu pikkuses. Üldse on enamus pargipinke ka liiga madalad. Haigete jalgade/puusadega 90%pinkidest ei sobi istumiseks.
Arvamus
1. mai 2024 20:51
Endal ka liikumispuue ja kõrgemalt pingilt muidugi kergem püsti tõusta, kuigi olen tänu küünarkarkudele millele vajadusel toetuda seni õnneks igasuguste pinkidega hakkama saanud, kuid lisatud pildilt paistab, et uued pingid kuidagi kahtlaselt kitsad on nii, et neile vaid koolilaps vaevu istuma mahub ja lisatud seljatugi piirab seda istumisruumi veelgi. Ja katus on ka endiselt kitsuke, mis tuulise ilmaga vihma eest tavaliselt suurt kaitset ei paku. Ainus, mis tundub varasemast parem olevat on ehk üksnes see infovärk.