Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

MEEDIAVALVUR: küll on hea meil elada isata ja emata!

-
28.04.2024

ERR teatab täna uuest suurest võidust soolise võrdõiguslikkuse ja sooneutraalsuse tandril. Kadrioru karvadest ummistunud kõrvu ärritanud sõnad „ema“ ja „isa“ hakkavad nüüdsest kõlama harvemini.

ERR vahendab: „Eesti Naisliit lõpetab üleriigiliselt aasta ema ja aasta isa valimise ja pidulikud kontsertaktused Estonias, ütles naisliidu juht Monika Haukanõmm Vikerhommikus. Edaspidi valitakse aasta ema-isa maakondlikult. „Oleme 25 aasta jooksul positiivsust külvanud terve Eesti peale ja igas Eesti punktis valitakse oma aasta ema ja isa. Ehk ongi aeg anda teatepulk neile üle… Meil on ka kriitikat, et miks valitakse üks aasta ema või isa. Neid on ju nii palju. Nüüd ongi hetk, et esitage oma isasid-emasid maakondadesse,“ sõnas Haukanõmm.“

Nojah, peaasi et pidulikud kontsertaktused Estonias ära jäävad, kuidagi ärritavalt perekesksed olid teised. Varsti on meil Eesti Vabariigi aastasündmusteks praidid ja 24. veebruaril korraldatav p.residendi isiklike sooneutraalsete sõprade kokkutulek. Pluss muidugi selle hardcore versioon roosiaias.

Tegelikult on „kriitika, et miks valitakse üks aasta ema, neid on ju nii palju“ oma omapärase loogikaga universaalne. Näiteks ei pea siis olema ka aasta sportlasi, aasta arste, aasta ajakirjanikke, aasta näitlejaid jne. Siit ka küsimus, et miks siis valitakse Eestis „aasta eurooplast“, neid eurooplasi on ju Eestis nii palju? Veel rohkem, kui emasid ja isasid.

Muide, 2023. aasta eurooplase tiitli pälvis peaminister Kaja Kallas ja tiitli andis üle president Alar Karis Euroopa päeva seminaril Vabamus.

„Aasta eurooplase tiitli väljaandmisega tunnustavad Euroopa Komisjoni Eesti esindus ja Euroopa Liikumine inimest või organisatsiooni, kes on aidanud seista euroopalike väärtuste eest, suurendada Eesti inimeste teadlikkust Euroopa Liidust ning teinud Eesti Euroopas nähtavamaks,“ öeldi siis pressiteates.

Monika Haukanõmm võiks nüüd küll loota „aasta eurooplase“ tiitlile, kuna on saanud hakkama isa ja ema „nähtavuse“ kahandamisega Eestis ja seega „aidanud seista euroopalike väärtuste eest“.

Rujal oli ilus ballaad „perekondlik“ Hando Runneli sõnadele:

„Vara suri isa mul, mis on ühel isatul? Isatul on emakeel. Ema – kauaks teda veel?“

Ivan Makarov

MEEDIAVALVUR: Venemaal kannavad koolilapsed veste, mis sobiksid Eesti 200 valimiskampaaniaks