"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
FOTOD. Amuuri leopard Darla pidas juubelit (0)
28. aprill 2024
Varjunud Darla luurab. Foto: Inari Leiman. Galerii: Inari Leiman ja Britta Kalgan / Tallinna loomaaed

Aprillis sai 20-aastaseks Tallinna loomaaias elav amuuri leopard Darla. 

Maksimaalse eluea lähedale jõudnud leopardiemand sündis Berliini loomaaias, Tallinnas elab ta alates 2005. aasta novembri lõpust. Siin kohtus ta oma paarilise, Tallinna loomaaias sündinud amuuri leopard Freddiga ja kasvatas üles viis pesakonda, milles kokku 12 leopardikutsikat. Noor Darla osutus väga hoolitsevaks ja heaks emaks juba esimese pesakonna üleskasvatamisel. Alates teisest pesakonnast said kutsikate ootusest ja sünnist pesakambrisse paigutatud infrapunakaamera vahendusel osa kõik huvilised üle maailma.

Vaata galeriid (7)

Darla kutsikad on leidnud kodud erinevates maailma loomaaedades ja enamik neist on andnud ka järglasi. Kaks aastat tagasi sündisid Toledo loomaaias Ameerika Ühendriikides (ja kasvasid ka üles) kaks Darla neljanda põlvkonna järglast.

Talitajad kaunistasid leopardiemanda elupaiga juubilarile kohaseks, kuid valvas ja ettevaatlik Darla tuli uut sisustust üle vaatama alles siis, kui kõik inimesed olid lahkunud. Isegi väärt lihakäntsakas jäi õhtutundideni tihastele nakitseda.

Rohkem infot: tallinnzoo.ee

Märksõnad:
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.