"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
PILDID. Kalafestival tõi kokku kalakaupmehed ja kalasõbrad (0)
27. aprill 2024
Kalaturul oli kalakaupa igale maitsele. Foto: Ilja Matusihis

Kalafestival tõi linlased laupäeval Tallinna kalaturule värsket kohalikku kala ja eksootilistest vetest pärit mereande ostma.

“Kalafestival on linlaste seas väga oodatud kevadine sündmus, kus lettidele jõuavad mereannid ahvenast ja kilust kuninglike austriteni,” ütles festivali korraldaja, Tallinna turud juhataja Kersti Otteson.

Vaata galeriid (43)

Kohal oli kalakaupmehi üle Eesti. Pakuti nii magevee- kui ka merekalu kohalikest vetest, kuid oma lemmikud leidsid kindlasti üles ka punase kala ja eksootiliste meresaaduste austajad.

Mustamäel tegutsev Pepekala on festivalil osalenud algusest peale. Kodumaise kala kõrval pakutakse ka Skandinaavia kasvanduste loomust. “Eestimaist kala on vähe, enamik tuleb Soomest: siig, forell, lõhe. Eesti kaladest läheb koha väga hästi,” ütles Pepekala müügijuht Raul Rohesalu. Liivi lahel on kevadine räimehooaeg ja seda kala on alati nõutud. “Hommikupoole on värske kilu-räim, forell, lõhe, igal oma maitse. Kilu-räime on läinud 40 kilo, forelli-lõhet kumbagi 20 kilo, iga aasta erinevalt,” sõnas Rohesalu. Kala ostmisel tasub jälgida muudki, näiteks forellil või lõhel tuleb vaadata lõpuse taha. Kui on punane, on tegemist värske kalaga.

Kaluri ja Latikas OÜ juhataja Margus Narusingi sõnul on nad oma värske kalasaagiga pealinna Kalafestivalile kohal 11. korda. “Meie kala on peamiselt pärit Lämmijärvest, Peipsi järve kõige kitsamast kohast. Hetkel on kevadpüügi hooaeg ja seega saame värskest kohalikust kalast ostjatele pakkuda latikat, koha ja ahvenat, lisaks ehk ka lutsu, kokre, särge, linaskit,” ütles ta.

Ta lisas, et kuna 5. maist algab Peipsil ja ka Lämmijärvel kalade püügikeeluaeg, siis toimub Kalafestival just õigel ajal, kus kaasa saab tuua võimalikult suure sortimendi kalu ning kalatooteid.

Meeleolu lõi kalafestivalil rahvamuusika ansambel AHOI!.

Kalafestival on toimunud juba üle kümne korra.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid