TARTU TUDENG: Jim Ollinovski hukkus vaid 18aastasena, jättes endast maha hingekriipivad värsid. Foto on tehtud Tartus Emajõe ääres.Foto: Erakogu
Eesti uudised
23. aprill 2024, 19:00

18AASTASE LUULEGEENIUSE SURM: saatuslikust õhtust Pärnus räägivad Jim Ollinovski lähedased. Ema: pigem juhtus õnnetus

Täpselt 31 aastat tagasi läksid Pärnu kuursaali juures laiali kolm nokastanud tudengit. Neist Ivar Põllu on praegu Eesti kultuuris vägagi tuntud tegelane, aga erakordselt andeka ning siin-seal lausa geeniuseks tituleeritud Jim Ollinovski puhul ei saanud me teada, kes ta praegu oleks. 23. juulil saaks passis Ott Ollino nime kandnud mees 50aastaseks.

„Viimati nähti teda 22. aprillil Pärnus rannasalongi juures,“ kirjutas 1993. aasta 5. mai Postimees. „Tundemärgid: kasv 180 sm, normaalne kehaehitus, lühikesed juuksed („siilisoeng“), peo vasakul küljel väike ristikujuline arm, vasaku käe nimetissõrmel arm. Kaasas oli väike seljakott, sees trummipulgad. Seljas hele teksatagi ja must särk, jalas mustad teksad ja mustad kingad.“ Nädalaid pärast kadumist leitakse 18aastase noore mehe surnukeha Pärnu muuli juurest veest, linnulennult vähem kui kilomeetri kauguselt praegu pigem Pärnu kuursaaliks nimetatavast hoonest.

Luulehuviliste noorte hulgas leidub endiselt fänne, kes otsivad tikutulega taga kahte Jim Ollinovski kapsaks loetud luulekogu, praegune eesti kirjanduse tipp vaatas talle alt üles ja kirjandusprofessor ütleb, et selliseid tihti ei sünni. Enne kui pärida, kes oli Jim Ollinovski ja kes ta võiks praegu olla (vt lisalugu), proovime leida vastuse, mis juhtus Jim Ollinovskiga.

Edasi lugemiseks: