Homme avatakse Tartus Baltikumi suurim maamajandusmess Maamess

maaelu.postimees.ee
Copy
Maamess on külastajatele avatud laupäevani. Mullu käis messil kolme päeva jooksul rohkem kui 45 000 külastajat.
Maamess on külastajatele avatud laupäevani. Mullu käis messil kolme päeva jooksul rohkem kui 45 000 külastajat. Foto: Margus Ansu/Tartu PM/Scanpix Baltics

18.-20. aprillil toimub Tartu Näituste messikeskuses põllumajanduse, metsanduse, aianduse ja toidutööstuse ettevõtteid tutvustav Maamess, millest võtab osa 462 eksponenti üheksast riigist.

Traditsiooniliselt moodustab Maamessi raskuskeskme põllumajandus- ja metsandustehnika väljapanek, mis hõivab 70 000-ruutmeetrisest messiväljakust suure osa. Esindatud on nii traktorid, kombainid, põlluharimisriistad, haagised, heinatehnika kui ka metsalangetus- ja veotehnika ning puidutöötlemisseadmed.

Põllu- ja metsamasinate kõrval on messil tutvumiseks välja pandud ka lüpsirobotid, farmiseadmed, loomasöödad ning saed, küttesüsteemid ja erinevad tugiteenused. Eelmainitu kõrval on tähtis osakaal ka aiandusel ja toidul. Tutvuda saab aiahooldustehnika ja -tööriistadega, pakutakse istikuid ja seemneid. Toidumessil pakutakse aga talu- ja mahetooteid ning esitletakse toidutööstuse seadmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles