Ott Tänak ja Martin Järveoja Safari rallil.

Foto: Bastien Baudin / Hyundai Motorsport GmbH
WRC
31. märts 2024, 15:15

BLOGI | Reedel katkestanud Tänak kogus Keenias ikkagi viisaka punktisaagi (92)

Ott Tänak ja Martin Järveoja (Hyundai) pidid Keenias toimunud seikluslikul Safari rallil leppima kaheksanda kohaga.

Ometi õnnestus neil saada viisakas punktinoos, sest nad olid kiireimad pühapäeval ning teised punktikatsel, seega tabelisse läks 12 punkti (1+7+4).

„Ilmselgelt oli plaanis tulla puhtalt läbi ja sihtida poodiumit,“ sõnas Tänak viimase katse finišis Rally TV-le. „Kogesime reedel suurt ebaõnne, mõistagi olen pettunud. Täna oli meil sarnane moment, aga kaks meetrit rohk em ruumi ja saime auto piruetiga päästa. Vähemalt on esimene kruusaralli tehtud selle autoga. Näis, mis edasi saab.“

Ralli võitis valitsev maailmameister Kalle Rovanperä (Toyota), kel oli laupäeva õhtuks nii suur edu, et ta kruiisis pühapäeval ja püüdis iga hinna eest vältida teel varitsenud hiiglaslikke kive.

MM-sarja üldarvestus jätkab liidrina Thierry Neuville, kes sai viienda koha, kuid teenis tugeva pühapäeva toel Rovanperäst vaid punkti vähem ja suurendas edu Elfyn Evansi ees kolme punkti võrra. Belglasel on nüüd tabelis 67, waleslasel 61 punkti. Teist rallit järjest kolmanda koha saavutanud Adrien Fourmaux (M-Sport) on kokkuvõttes 46 punktiga kolmas ning Tänak 33 punktiga neljas.

Ralli kulg

  • Esimese kiiruskatse võitis Thierry Neuville, kes edestas 0,1 sekundiga Ott Tänakut. Mõlemad piloodid tõdesid finišis, et nädalavahetus tõotab tulla raske ning oleks tore, kui õnnestuks lihtsalt ilma suuremate muredeta ralli lõpuni sõita.

  • Teise kiiruskatse finišis kurtsid kõik piloodid üliraskete tingimuste ja alajuhitavuse üle. Ralli liidriks tõusis Kalle Rovanperä, kes ei saa üldse aru, kuidas saab sellistes tingimustes kiirelt sõita.

  • Kolmandal katsel lõhkus Neuville rehvi, langes viiendaks ja kaotab liider Rovanperäle juba üle 20 sekundi.

  • Neljandal kiiruskatsel näitas Rovanperä võimu, kui sõitis kõikide järgmiste ajad üle vähemalt 11 sekundiga. Katse lõpus tunnistas soomlane ka ise, et surus kõvasti.

  • Viiendal katsel eksis Esapekka Lappi, kes sõitis rajalt välja ja tema jaoks sai vähemalt rallipäev läbi. Kas ta laupäeval jätkab või ei, pole veel teada.

  • Kuuendal kiiruskatsel langes konkurentsist teine Hyundai ehk Ott Tänak, kes tabas kurvi minnes kivi ja lendas seejärel valli.

  • Seitsmenda katse võitis üldliider Rovanperä, kelle edu teiseks tõusnud Evansi ees on juba 56,9 sekundit. Takamoto Katsuta langes kolmandaks, Neuville jätkab neljandana.

  • Laupäevase esimese ehk kaheksanda katse alguses lõhkus Evans rehvi ja teist kohta hoidnud britt langes viiendaks. Äpardus juhtus ka reedese katkestamise järel rajale naasnud Tänakul, kes pidi auto korraks seisma jätta, et kinni vajutada ülesõidust lahti jäänud kapotikaas.

  • Üheksandal katsel kurtsid piloodid, et võrreldes recce'ga oli teed muudetud, mis tegi sõidu väga ohtlikuks. Neuville lähenes teisele kohale, kui vähendas jõuliselt vahet Katsutaga, tagapool jätkusid aga Tänaku viperused. Sedapuhku kadus eestlaste autos side ja nii „luges“ Järveoja Tänakule kaarte käemärke kasutades.

  • 10. katse, 36 km pikkune Uinuv Sõdalane nõudis rohkelt rehve, nagu karta oligi. Rehv purunes nii Lappil, Tänakul, Evansil kui ka Katsutal. Jaapanlase ebaõnn tähendas seda, et MM-sarja üldliider Neuville tõusis teisele kohale.

  • 11. katse lõpp läks dramaatiliselt Neuville'i jaoks, kelle auto kütusepumpa tabasid mingid probleemid. Belglase Hyundai jäi mitu korda seisma, kuid kuidagi jõudis ta siiski katse finišisse. Ent teiselt kohalt langes ta viiendaks.

  • 12. katsel jätkusid Neuville'i hädad, kui ta kaotas katse võitnud Evansile üle seitsme minuti. Seejuures oli Tänak kinni katsevõidus, ent Evans suutis teda siiski ühe sekundiga edestada.

  • 13. katsel sattus kõige suurematesse sekeldustesse Lappi, kellele lendas esiklaasi kaks lindu, mis pärssis nähtavust nii hullult, et ta pidi umbes 20 kilomeetrit lihtsalt läbi tiksuma. Kaotust katse võitnud Tänakule tuli üle 10 minuti. Esimest korda selle ralli jooksul sattus jamadesse Adrien Fourmaux, kes lõhkus rehvi. Rehvi pidi vahetama ka Evans.

  • 14. katse lõhkus kaks rehvi: ühe Lappil, ühe Katsutal. Pühapäeva esimene katse andis indikatsiooni, et Hyundaid suruvad, Toyotad (eriti Rovanperä) üritavad tervelt lõpuni jõuda.

  • 15. katsel ei juhtunudki midagi ülearu märkimisväärset.

  • 16. katse osutus Hyundai tiimile kohutavaks. Lappi masinat tabas käigukastirike, Neuville sõitis vastu hiiglaslikku kivi ja lõhkus vedrustuse. Hea seegi, et pühapäevase arvestuse liidriks kerkis belglase ebaõnne järel Tänak, mitte Evans. Tõsi, vahe on imenapp (0,3 sekundit).

  • 17., 18. ja 19. katse möödusid suuremate vahejuhtumiteta.

Ralli lõppseis:

Pühapäevane paremusjärjestus (kliki pildil):

Punktikatse kiireimad (kliki pildile, et näha aegu):

Ralli üldseis laupäeva õhtul ehk 13. katse järel:

Punktisaak Keeniast:

Rovanperä 18 + 0 + 2 = 20
Katsuta 15 + 3 + 0 = 18
Fourmaux 13 + 4 + 0 = 17
Evans 10 + 5 + 1 = 16
Neuville 8 + 6 + 5 = 19
Greensmith 6 + 0 + 0 = 6
Solberg 4 + 0 + 0 = 4
Kajetanowicz 3 + 0 + 0 = 3
Serderidis 2 + 0 + 0 = 2
Tänak 1 + 7 + 4 = 12
Lappi 0 + 1 + 3 = 4

15:27

Selleks korraks kõik. Tänud jälgijatele ja mõnusat pühade jätku!

15:15

Pühapäevane paremusjärjestus:

15:13

Safari ralli lõplik paremusjärjestus:

15:12

Punktikatse esiviisik ehk need, kes teenisid punkte:

15:07

Küll aga neli punkti teise koha eest (pluss seitse pühapäeva võidu eest), sest kõik peale Rovanperä on kehvema ajaga finišis ning valitsev maailmameister ei pinguta täiega, vaid kindlustab rallivõitu.

14:55

Ai, punktikatse võitu kahjuks meie maale ei tule, sest Neuville oli 0,5 sekundit kiirem.

14:54

Tänak on kenasti punktikatse finišis ja momendil kiireima ajaga. Neuville on muidugi veel teel.

Eestlase kommentaar: „Mingid kohad oli väga kummaliselt karmid. Oli pusimist, esiots käis vahepeal vastu maad ja oli ka palju ülejuhitavust. Polnud suurepärane sõit, aga pühapäev tervikuna oli okei.“

Kogu ralli kohta sõnas Tänak järgmist: „Ilmselgelt oli plaanis tulla puhtalt läbi ja sihtida poodiumit. Kogesime reedel suurt ebaõnne, mõistagi olen pettunud. Täna oli meil sarnane moment, aga kaks meetrit rohkem ruumi ja saime auto piruetiga päästa. Vähemalt on esimene kruusaralli tehtud selle autoga. Näis, mis edasi saab.“

13:05

Punktikatse algab kell 14.15.

13:01

Nojah, jälle WRC kodulehel pühapäeva arvestus lappab, nii et pidime kalkulaatorile kuuma anda.

1. Tänak
2. Neuville +15,5
3. Evans +25,9
4. Fourmaux +50,7
5. Katsuta +1.02,7
6. Munster +1.17,0
7. Rovanperä +1.44,3
8. Lappi +1.44,6

12:57

18. katse tulemused:

12:44

Evans näikse igatahes pühapäeva mõttes mängust väljas, andes Tänakule veel 17,9 sekundit ära.

12:37

Neuville on Tänakust 4,3 sekundit aeglasem.

12:29

Kolm meest 18. katse finišis, Tänak momendil kiireim. Intervjuusid siin ei tehta.

12:07

Ohhoo, WRC kodulehelt saame nüüd ka ametlikku infot pühapäevase järjestuse kohta!

Seis 17. katse järel:

11:54

Liider Rovanperä venis taas nagu hobuvankriga ja teatas finišis, et need on kõige hullemad teeolud, mida ta on elus näinud.

17. katse tulemused:

11:45

Pühapäevase võidu eest konkureeriv Evans annab Neuville'ile 8,8 ja Tänakule 7,7 sekundit ära. Ta nentis, et kõik on okei, aga katse on lihtsalt niivõrd karm…

Meenutagem, et ta märkis hommikul sama katse järel, et teised vist ei hooli autost ega rehvidest.

11:40

Neuville sõidab Tänaku aja 1,1 sekundiga üle.

Belglase tavatult napp kommentaar: „Oli hea katse. Väga hea katse.“

11:37

Rally TV kommentaatorid parandasid, et tegelikult vahetati Lappi autol vaid veovõlli, mitte käigukasti. Tea, kas soomlane liialdas või miks ta ise teisiti ütles…

11:35

Lappi on saanud 50sekundilise ajakaristuse, sest jäi ajakontrolli 5 minutit hiljaks. Ta põhjendas 17. katse finišis hilinemist käigukastivahetusega hooldusalas.

Tänak sõitis tiimikaaslasest 3,8 sekundit kiiremini.

Eestlase kommentaar: „Mul on väga hea meel, et lõppu jõudsin. Katse on veel palju karmim kui enne. Väga-väga õudne.“

10:55

Maratoonar Tiidrek Nurme on lipuga raja ääres!

Loe rohkem