KELLEGA TA KÜLL SUHTLEB? „Armukadedus – hirm, et mulle ei jätku armu, mulle ei ole piisavalt – võib olla suhtele hukatuslik. Seda tunnet esineb suhetes palju siis, kui partner pöörab rohkem tähelepanu oma hobidele, lastele, arvutile või lemmikloomale ja tekib hirm, et tegelikult pole teine inimene minu jaoks piisavalt olemas,“ räägib psühhoterapeut Pille Teearu.

Foto: Antonio Guillem Fernández / Alamy / Vida Press
Suhted
29. märts 2024, 15:35

Terapeut: „Partneri armukadedus pole kohe kindlasti märk sellest, et ta teist hoolib.“

Kas armukadedus kuulub normaalse kooselu juurde ja annab märku, et hoolime oma partnerist ikka tõeliselt? „Paraku mitte. Armukadedus on alati suhet lõhkuv. Hoopis see tunne ise võibki põhjustada suhte purunemise, mida nii väga kardeti,“ ütleb psühhoterapeut Pille Teearu.

Millal peaks iga inimene aru saama, et tema armukadedus on läinud üle piiri? Kas siis, kui ta mõnel olengul oma partnerile skandaali korraldab? Salaja tema telefoni vaatab? Või on ohu märk isegi see, kui ta pidevalt mõtleb, mida partner parajasti teeb ja äkki on ta kellessegi armunud? „Iga armukadedus on erinev ja nõuab isiklikku lähenemist, sest selle all on palju täitmata jäänud vajadusi ja vabastamata tundeid,“ nendib Teearu.

Edasi lugemiseks: